circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Capella de Roser

Situada al bell mig del carrer de la Cort, eix vertebrador del comerç i l’activitat social vallenca, trobem la Capella de Roser.
 
Aquesta s’anomenà, en un principi, Capella de Santa Anna i estava adossada a l’hospital que portava el mateix nom. Tot i que ja existia al segle XIII, l’estructura que en coneixem avui en dia és del XVIII.
 
La seva importància rau en les rajoles de ceràmica catalana vidriada i policromada del seu interior que, datades de la primera meitat del segle XVII, representen passatges de la batalla de Lepant (1571). Aquestes, que podreu trobar a banda i banda de la capella, es creu que són obra de Llorenç Passoles.
 
Només entrar, a l’esquerra, observem la figura del Papa Pius V lliurant el penó de la Lliga santa contra els turcs, una aliança formada per diversos regnes catòlics per fer front a la seva expansió cap a la Mediterrània occidental. En el passatge, el cap de l’expedició apareix rodejat per cardenals i cavallers.
 
Just davant d’aquest quadre es mostra la disposició de les naus en el primer moment d’entrar en combat. A la part de baix observem l’estol de Joan d’Àustria, comandat per Lluís de Requesens. A dalt, en forma d’arc, trobem els vaixells turcs.
 
En el mateix quadre, en la cantonada superior esquerra, hi trobem la representació de la Mare de Déu de Roser que, segons la tradició, el 7 d’octubre de 1571 va salvaguardar la flota cristiana en la batalla naval de Lepant. Aquest fet explicaria la construcció d’una capella dedicada a aquesta èpica gesta en l’advocació de la Mare de Déu del Roser.
 
Just darrere l’altar, trobem un fresc mural d’Antoni Català Gomis amb moments de la vida de Jesucrist i de la Mare de Déu. La figura ubicada en el centre d’aquest, que representa la Mare de Déu del Roser, és obra de l’escultor Modest Gené.
 
Durant les principals celebracions del calendari festiu vallenc, com la Festa Major de Sant Joan, la Fira de Santa Úrsula, el Nada i la Candela, acull exposicions de temàtica patrimonial.
 
Per poder visitar la Capella del Roser, us heu d’adreçar a l’Oficina Municipal d’Informació Turística
  • Capella del Roser

    Carrer de la cort, 24

    Valls

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa
  • Horari

    De dilluns a dissabte de 10h a 13.30h i de 16.30h a 19h
     
    Diumenges i festius de 10h a 14h

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance