circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Santuari de la Mare de Déu del Lledó

El Santuari de la Mare de Déu del Lledó, situat al capdamunt del passeig del Caputxins, es dedica a la veneració de la copatrona de la ciutat, que porta el mateix nom que el santuari. Segons la tradició oral, la imatge de la Mare de Déu, probablement del segle XIV, es trobà el 1366 a la soca d’un lledoner. És d’estil gòtic, feta amb alabastre i encara amb restes de policromia.
 
Tot i que sembla ser que en aquell segle ja existia una capella dedicada a aquesta Mare de Déu, el santuari actual data del primer quart del segle XVIII. La seva estructura és conformada per una nau coberta amb volta de canó, amb capelles laterals i cor als peus. El cambril on es troba la Verge és de planta quadrada.
 
La façana reflecteix l’estructura interior, amb un cos central més elevat i coberta a dues vessants, i dos de laterals més baixos, amb coberta a una vessant. L’entrada és precedida d’un nàrtex, una mena d’avantsala del santuari, amb porta d’arc de mig punt, coronat amb una espadanya o campanar de paret.
 
L’austeritat característica de l’orde dels Caputxins es reflecteix en tota la construcció. Aquest va regentar el santuari des de finals del segle XVI fins a la seva exclaustració el 1836. Al costat de l’església s’hi situava el convent, lloc on avui en dia té la seu Vallsgenera (organisme autònom de l’ajuntament de Valls que fomenta polítiques d’ocupació, formació, empresa, emprenedoria, comerç, turisme i promoció de la ciutat), a l’edifici conegut popularment com a Casa Caritat.
 
També hi trobareu el retaule major, noucentista, projectat per l’arquitecte vallenc Cèsar Martinell l’any 1925. Les pintures d’aquest es deuen al mestre vallenc Francesc Galofré Oller i les escultures al també vallenc Anselm Nogués.
  • Santuari del Lledó

    Passeig dels Caputxins, 24

    Valls

    Veure Mapa

    Ampliar Mapa
  • Horari

    Horaris de despatx:
    De dilluns a divendres de 18h a 20.30h
     
    Misses:
    Feiners i vigílies a les 20h
    Diumenges i festius a les 11.30h i a les 20h

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance