Dimecres 25 de setembre, a les 19.30h. Sala d’Actes del Centre Cultural
Projecció del documental Els brigadistes entre nosaltres, produït per l’associació No Jubilem la Memòria i premiat al Festival Memorimage de Reus (2011).
La presentació anirà a càrrec d’Angela Jackson (historiadora i membre de No Jubilem la Memòria) i de Duncan Longstaff (fill d’un brigadista que l’estiu de 1938 va ser atès a l’Hospital de Sang de Cambrils).
Organitzen: Arxiu Municipal de Cambrils i Museu d’Història de Cambrils
Col·labora: No Jubilem la Memòria
Al llarg de la història, el terme de Cambrils ha esdevingut un nus de comunicacions gràcies a les infraestructures que s’han anat creant en diferents èpoques, que han estat factors de canvi i han permès el pas de persones, mercaderies i idees.
Durant aquesta tardor, a través de conferències, projeccions, exposicions i una ruta històrica comentada, descobrirem de quina manera els camins, les carreteres, les línies ferròviàries i les instal·lacions portuàries han estat claus en el desenvolupament de Cambrils.
Des de l’ordenació del territori en època romana fins a la construcció del Corredor Mediterrani, actualment en curs, han passat més de 2.000 anys durant els quals cada període ha anat deixant la seva empremta i ha contribuït decisivament a modelar el paisatge de Cambrils.
Ports, camins i trens. Cambrils, nus històric de comunicacions és la vuitena edició dels cicles de memòria de tardor que des de 2006 organitza l’àrea de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils per tal de donar a conèixer diferents aspectes de la història del municipi.
Aquest cicle continua la línia de recerca i divulgació sobre memòria històrica que desenvolupen el Museu d’Història de Cambrils i l’Arxiu Municipal de Cambrils dins de la seva programació anual.