circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Tarragona tindrà Sant Magí

Circdelacultura

dimecres 10 de juny de 2020

La celebració se centrarà els dies 17, 18 i 19 d’agost

La celebració de la festa Major de Sant Magí serà enguany, sens dubte, diferent. La proximitat, d’aquí a dos mesos, i la incertesa de l’evolució del coronavirus, així com el traspàs cap a les diferents fases de desescalada en què ens puguem trobar el mes d’agost, fan que des de l’Ajuntament de Tarragona s’hagi hagut de prendre una decisió, treballada i consensuada amb les diferents entitats de la festa i tècnics de l’Ajuntament i finalment fer-la pública.
 
L’alcalde i conseller de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà, ha destacat avui en roda de premsa que “aquesta realitat ens obliga a donar una resposta ferma, mesurada i raonable, adreçada a que la ciutadania pugui tenir la sensació real de control i seguretat en els espais públics i privats i alhora gaudint de la festa”.
 
Així doncs, Ricomà ha anunciat que des de l’Ajuntament “proposem que la programació de Sant Magí d’enguany incorpori nous continguts, ja sigui en espais físics com virtuals; així com accions adreçades a poder visualitzar i viure aquest nou programa de la millor manera possible”. Una de les principals mesures que s’adoptaran és compactar la durada de la Festa, és a dir, centrar tota l’activitat en els dies oficials 17, 18 i 19 d’agost i programar-hi els actes essencials.
 
D’altra banda i com és d’esperar, es potenciarà el contingut audiovisual. Fins ara els mitjans locals i les xarxes municipals, principalment, feien de complement auditiu i visual a la festa, per a la gent que no podia sortir al carrer, per seguir-ho des de casa, però enguany aquesta programació passarà a formar part del contingut real i potent de la Festa. D’una banda es proposaran continguts d’arxiu i programes especials de Tac12; però també es presentaran nous projectes audiovisuals que comptaran amb la participació dels tarragonins i tarragonines. “Sens dubte podem dir que Tac12 farà d’altaveu de la part més important de la festa”, ha apuntat Ricomà i proposarà continguts molt potents i destacats com la diada Castellera de Sant Magí i la tradicional Professó de la tarda, adaptats a la situació.
 
El so també passarà a tenir més protagonisme, més enllà dels espais físics. La música tradicional o les campanades poden ser un element recurrent i clarament identificador de la festa; però que enguany passarà a tenir un valor més que simbòlic. D’una banda es marcarà l’inici i final de festa amb una tronada, d’altra banda també es podran sentir les Matinades del dia de Sant Magí, sortint des de diferents punts de la ciutat. També prendran un sentit especial el so de les campanes i el treball dels campaners, amb una proposta encara per definir.
 
La programació imprescindible
Pel que fa als actes tradicionals, l’equip de festes i els Portants de l’Aigua estan treballant amb la possibilitat de fer una Baixada de l’Aigua des de la Brufaganya diferent, així com fer una distribució de l’aigua, l’alfàbrega i les mides de manera diferent, complint les condicions de seguretat.
 
La proposta és que l’Aigua baixi des de la Brufaganya amb un original vehicle de transport històric a motor des de la matinada del dia 18 arribant a Tarragona al migdia del mateix dia. La distribució de l’aigua, alfàbrega i mides es planteja fer-la de manera descentralitzada creant més d’un punt de distribució els dies 18 i 19, per tal d’evitar aglomeracions. També es preveu la celebració dels actes religiosos restringint l’accés dels fidels als carrers Portal de Sant Llorenç i carrer de l’Escorxador.
 
La música, tan present a la festa, serà representada amb diferents propostes que ja tenen un caràcter tradicional en els darrers anys, però que enguany es reforcen de manera simbòlica sent essencials a la festa. Ara per ara podem donar a conèixer que tindrem el Festival de Sant Magí de l’Associació Músics Tarragona (AMT) que, amb invitació prèvia i amb una rotació de públic i artistes amb capacitat d’assumir la major demanda de públic possible, aniran donant l’oportunitat de gaudir-lo a tothom que ho desitgi.
 
El dia 17 d’agost s’ha confirmat el concert del violinista Ara Malikian, que es farà al Teatre Auditori del Camp de Mart, amb totes les mesures de seguretat. El mateix emplaçament també servirà per a una nova edició de la Imaginada que, fruit del treball amb els seus representants, s’ha consensuat una edició adaptada a la realitat sanitària i social. Aquesta edició es desenvoluparà també a l’interior del Teatre Auditori Camp de Mart, com és tradicional els dies previs a la festa, en aquest cas els dies 13, 14, 15 i 16 d’agost. En aquests moments s’està treballant per acabar de perfilar la programació que en principi la configuraran una dotzena d’actes. En unes setmanes s’acabaran de definir les condicions d’accés del públic al recinte i dels artistes a l’escenari per tal de garantir les exigències sanitàries que la normativa estableixi.
 
La imatge
El passat dimecres 22 de maig es va reunir el jurat del concurs del cartell de Sant Magí 2020, que enguany tenia com a temàtica l’espai emblemàtic del Portal del Carro i el guanyador a ser Dani Pena. El cartell presenta una visió zenital de la pròpia església amb un element divertit d’un doll d’aigua sortint-ne junt amb els elements principals de la festa.
 
Dani Pena té 30 anys i es dissenyador gràfic tarragoní. Va estudiar un cicle superior d’Arts Gràfiques a l’Institut Pere Martell  i Gràfica Interactiva a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Actualment està estudiant un grau de Multimèdia a la UOC.

Al concurs d’enguany s’hi van presentar unes vint propostes que es van exposar i votar a la reunió virtual del passat dimecres 22 de maig, amb la presència de l’alcalde i conseller de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Pau Ricomà; del guanyador de l’any passat, Aitor Pombo i un representant de l’Escola dARt i Disseny de Tarragona i un dels Portants de l’Aigua de Sant Magí. També hi van estar presents tècnics municipals dels departaments de Festes, disseny gràfic i comunicació.

Tota la informació la podeu trobar aquí: https://cultura.tarragona.cat/sant-magi
 

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance