La regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus busquen participants per al projecte «Desdezero», guanyador del 9è Premi Reus d’Idees per promoure l’ús del català.
«Desdezero» és un projecte col·laboratiu per crear i desenvolupar un muntatge teatral totalment nou sobre l’experiència d’aprendre el català i comunicar-se en aquesta llengua. El projecte comptarà amb la direcció artística de Ferran Vidilla, actor i director.
Es tracta d’un procés de creació obert a les aportacions i habilitats dels participants, que s’adreça als alumnes de català, als participants en el Voluntariat per la llengua, als aficionats al teatre... a tothom que hi estigui interessat.
Cada persona hi participa en el paper i amb el grau de compromís que vulgui, descobrint o exercitant les pròpies habilitats, fent-se responsable o col·laborant: aportant idees per al guió, a partir de l’experiència de cadascú: redactant el guió, fent d’actor o actriu, dissenyant o construint l’espai escènic, amb el muntatge audiovisual, fent suport a la direcció, amb el maquillatge o el vestuari...
Les persones que hi estiguin interessades s’hi poden inscriure gratuïtament a la secretaria del CNL o per mitjà del formular del web (www.cpnl.cat/reus) fins al 15 d’octubre. L’activitat s’iniciarà el dijous 17 d’octubre de 19:00 a 21.00 h al CNL. Habitualment les trobades de treball es faran els dijous de 19:00 a 21:00 h.
El producte final es presentarà al juny al Teatre Bartrina, coincidint amb l’acte de final dels cursos de català.
«Desdezero» és una adaptació del treball «1, 2, 3... provant», de Jordi Pujol-Nadal i Oriol Lladó i Esteller, que va guanyar l’any passat el 9è Premi d’Idees per Promoure l’Ús del Català, que convoquen biennalment la Regidoria d’Ensenyament i Política Lingüística de l’Ajuntament de Reus i el CNL. L’objectiu d’aquest premi és promoure idees i projectes encaminats a potenciar l’ús de la llengua catalana en qualsevol àmbit. Per optar-hi cal presentar un projecte que incideixi en tota la població o en un col·lectiu determinat per aconseguir que el català hi sigui més present com a llengua de comunicació i de treball i per estimular un canvi lingüístic en persones o organitzacions que normalment no fan servir aquesta llengua.