circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

Agenda cultural de Valls

Tota l'agenda cultural de Valls per gaudir del temps lliure. Aquí trobareu teatre, música, activitats familiars, conferències i tota la programació d'àmbit cultural de la ciutat de Valls. 
1

Campanar de Valls

El campanar de Sant Joan d’estil neogòtic és el veritalble símbol de la ciutat. Amb els seus 74 metres d’açada, és el més alt de Catalunya i esdevé un magnífic mirador que permet gaudir d’unes vistes excepcionals de la ciutat i la comarca. El diumenge dia 22 d'octubre en motiu de la Fira de Santa Úrsula es podrà pujar al campanar de 11.00 a 13.00 hores.  Per d'altres ocasions, podeu consultar…

Valls

Plaça de l'Església
Veure fitxa
2

D'on surt la proposta de crear un Museu Casteller a Valls?

Sabies que la proposta de crear un museu dedicat als castells a la ciutat de Valls la va fer l’historiador i fotògraf vallenc Pere Català Roca, ja a finals de la dècada de 1950? De fet, les exposicions a Valls i Tarragona de 1964 i 1968, respectivament, reforçaren la proposta que Català Roca tornà a posar sobre la taula en el Congrés de la Cultura Catalana de 1977 i el Congrés de Cultura Tradicional i Popular del 1982. La idea de Pere…

Valls

Valls
Veure fitxa
3

Per posar la primera pedra...

En el solar resultant de les obres d’enderroc de la zona Espardenyers, divendres 27 de març de 2015, es produí l’acte de col·locació de la primera pedra de Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya. En aquest, els enxanetes vallencs dipositaren els escuts de les colles castelleres dins d’una urna, en representació del Món Casteller, com a primera pedra del Museu. En l’acte d’inici de les obres de l’edifici,…

Valls

Valls
Veure fitxa
4

Parlem de superfícies

Sabies que en l’espai que ocupa el nou edifici del Museu Casteller de Catalunya, al Barri Antic de Valls, hi havia fins a 29 immobles en molt mal estat? Les obres d’enderrocament, que deixaren un solar de 1.559 m2, començaren l’abril de 2014 i es dugueren a terme manualment degut a l’antiguitat de les construccions. L’actual edifici compta amb 2.800 m2 de superfície construïda i 2,446 m2 útil, que es distribueixen entre el soterrani, la planta…

Valls

Valls
Veure fitxa
5

Un pilar de llum de més de 20 metres d'alçada!

Sabies que un pilar de llum de més de 20 metres d’alçada s’aixecarà de l’edifici del Museu Casteller de Catalunya? El cromatisme d’aquesta torre anirà canviant, simbolitzant els diferents colors de les camises de les colles castelleres de Catalunya, però també la pluralitat d’aquesta manifestació del patrimoni de la ciutat de Valls.

Valls

Valls
Veure fitxa
6

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya hi tindrà la seva nova seu

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, avui al Carrer Major número 2 de Valls, just sota la plaça més castellera de Catalunya, es desplaçarà per trobar acollida en les instal·lacions de la planta soterrani de l’edifici de Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya. Però, no patiu, que no marxa del km 0 del món casteller!

Valls

Valls
Veure fitxa
7

Coneixeu el Centre de Documentació Castellera de Catalunya (CEDOCA)?

L'edifici de Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya, a Valls, acollirà, de manera permanent, el Centre de Documentació Castellera de Catalunya, el CEDOCA, que s’instal·larà a l’altell. Aquest és destinat a custodiar documentació, tant històrica com actual, relativa al fet casteller.

Valls

Valls
Veure fitxa
8

Què són el Consell Científic i la Taula Lèxica, i qui en forma part?

El projecte museogràfic del Museu Casteller de Catalunya inclou una àrea històrica amb continguts confeccionats pel Consell científic, integrat per Jordi Bertran Luengo (Tarragona), Xavier Brotons Navarro (Vilanova i la Geltrú), Àlex Cervelló Salvadó (Gandesa), Pere Ferrando Romeu (El Vendrell), Eloi Miralles Figueres (Vilafranca del Penedès), Jordi París Fortuny (Valls), Francesc Piñas Brucart (Valls), Jordi Roca Rull (Valls)…

Valls

Valls
Veure fitxa
9

Qui ha dut a terme el projecte museogràfic?

El concurs públic d’idees per definir el projecte museogràfic del Museu Casteller de Catalunya, tingué un jurat format per una comissió d’especialistes dels àmbits del turisme, la cultura, les noves tecnologies, l’arquitectura i els castells. La proposta guanyadora, que portà per màxima el «Força, equilibri, valor i seny» de Josep Anselm Clavé, fou la de l’empresa del museògraf i escenògraf…

Valls

Valls
Veure fitxa
10

Saps d'on prové el terme enxaneta?

Sabies que el mot «enxaneta» prové del món animal? La seva arrel etimològica la trobem en la paraula «geneta», un petit mamífer que, per la seva capacitat d’enfilar-se als arbres i lleugeresa, ens recorda com puja i baixa el més menut dels castellers pel tronc del castell, com si es tractés d’aquesta bestiola escalant la soca d’un arbre. Els castells funcionen com a organismes on les individualitats es troben completament…

Valls

Valls
Veure fitxa
11

Forma part del pla de revitalització del Barri Antic de Valls

La Construcció de Món Casteller – Museu Casteller de Catalunya és una de les accions que ha impulsat l’Ajuntament de Valls per revitalitzar el barri antic de la ciutat, seguint el model d’altres poblacions europees. Aquest passa per la remodelació de l’urbanisme i la creació de noves places i esponjant el teixit urbà. També es reflexa en la instal·lació d’equipaments cívics i culturals de nova creació,…

Valls

Valls
Veure fitxa
12

Qui va crear el projecte arquitectònic?

El projecte arquitectònic fou dissenyat el 2013 pel prestigiós arquitecte Dani Freixes i Melero, amb el segell de l'empresa Varis Arquitectes i amb l'aval dels seus Premis Nacional de Disseny i Nacional d'Arquitectura i Espai Públic . Ubica el nou equipament cultural i turístic en la zona de l'antic carrer Espardenyers, obrint de nou la viabilitat entre les places porxades del Blat i de l'Oli, tot esponjant el teixit urbà amb una tercera…

Valls

Valls
Veure fitxa
13

Capella de Roser

Situada al bell mig del carrer de la Cort, eix vertebrador del comerç i l’activitat social vallenca, trobem la Capella de Roser.   Aquesta s’anomenà, en un principi, Capella de Santa Anna i estava adossada a l’hospital que portava el mateix nom. Tot i que ja existia al segle XIII, l’estructura que en coneixem avui en dia és del XVIII.   La seva importància rau en les rajoles de ceràmica catalana vidriada i policromada del seu…

Valls

Capella del Roser
Veure fitxa
14

Biblioteca Popular de Valls

La Biblioteca Popular de Valls, estrenada el 1918, fou la primera que inaugurà la Mancomunitat de Catalunya al nostre país. Es troba al capdamunt del passeig dels Caputxins, en la cantonada amb el carrer Santa Joaquima Vedruna.   L’edifici, dissenyat per Lluís Planas, respon a la ideologia noucentista que defineix les biblioteques com a temples de cultura. La seva simplicitat i la sobrietat en les línies aconsegueixen donar la sensació de solemnitat…

Valls

Biblioteca Popular
Veure fitxa
15

Antic Hospital de Sant Roc

Sembla ser que no està molt clara la data de col·locació de la primera pedra de l’Antic Hospital de Sant Roc. La primera datació va ser feta per Pau Roca Puigjaner, a través d’una làpida incrustada en la façana de l’edifici en què es troba una inscripció que afirma que la primera pedra es col·locà l’any 1566, per part de tres jurats: Pablo Canyís, Lorenzo de Santapau i Dionisio Garau. Tot i…

Valls

Antic Hospital de Sant Roc
Veure fitxa
16

Arcs de l'antic Celler del Paborde

Prop de l’església de Sant Joan, trobem un conjunt de quatre arcs apuntats, els Arcs de l’antic Celler del Paborde. Aquests daten d’entre els segles XII i XIV, i formaren part d’un antic magatzem medieval, propietat de l’església, on es guardava el delme, un impost que pagaven els camperols a l’església, originalment un 10% de la collita, que percebia el Paborde en nom de l’Arquebisbe de Tarragona.   Aquest edifici havia estat…

Valls

Arcs del Celler del Paborde
Veure fitxa
17

Antic Convent del Carme

El sisè convent fundat per l’orde dels carmelites calçats a Catalunya fou el Convent del Carme, l’any 1321. Des de llavors, en els gairebé set segles d’història, ha patit diverses modificacions per tal d’adaptar-lo a les necessitats del moment.   El convent va rebre la protecció dels reis Pere III el Cerimoniós i Martí l’Humà, així com de la reina Elionor de Xipre, que donà diverses relíquies,…

Valls

Convent del Carme
Veure fitxa
18

Santuari de la Mare de Déu del Lledó

El Santuari de la Mare de Déu del Lledó, situat al capdamunt del passeig del Caputxins, es dedica a la veneració de la copatrona de la ciutat, que porta el mateix nom que el santuari. Segons la tradició oral, la imatge de la Mare de Déu, probablement del segle XIV, es trobà el 1366 a la soca d’un lledoner. És d’estil gòtic, feta amb alabastre i encara amb restes de policromia.   Tot i que sembla ser que en aquell segle ja…

Valls

Santuari del Lledó
Veure fitxa
19

Auditori i parc de Mas Miquel

L’Auditori de Mas Miquel se situa en el parc que porta el mateix nom, i que creix a la llera del torrent del Catllar, que delimita la ciutat pel sud-est. Es troba a l’aire lliure i, per tant, es destina a activitats de cara al bon temps.   Té una estructura circular, evocant els antics teatres grecs. Les grades tenen tres nivells, en què normalment s’instal·len dues fileres de cadires. L’aforament augmenta amb la platea, que permet la possibilitat…

Valls

Auditori Mas Miquel
Veure fitxa
20

El cap de La Pera

Es troba a la casa canonera situada entre els carrers de la Carnisseria, de Sant Antoni i Major, on es pot contemplar el cap de pedra gòtic. Forma part d’una llegenda de dos enamorats, ell cristià i ella jueva, separats a causa del decret d’expulsió dels jueus del 1492.   Aquest cap de pedra també és conegut popularment com el cap de La Pera, el famós bandoler que va néixer a Valls i va cometre els seus crims durant el segle XIX,…

Valls

Carrer de Sant Antoni
Veure fitxa
4 actes més...

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance