circdelacultura

CIRCDELACULTURA

Guia cultural per gaudir del temps lliure

Prova la nova Cerca ràpida

Població

Selecciona...

Categoria/es

Selecciona...

Quan

Avui
Demà
Cap de setmana

Extres

Recomanats
Gratis
Buscar
Alcover
Altafulla
Cambrils
El Catllar
El Morell
El Pla de Santa Maria
El Vendrell
Els Pallaresos
La Canonja
La Pobla de Mafumet
Pratdip
Querol
Reus
Riba-roja d'Ebre
Roquetes
Salou
Tarragona
Torredembarra
Tortosa
Valls
Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant
Vila-seca
FET
Esports
Música
Teatre
Activitats familiars
Gastronomia
Tradicions i festes
Literatura
Visites guiades
Guia de festes
Cinema
Altres
Exposicions i museus
Llocs d'interès
Patrimoni

5 llocs per veure les llàgrimes de Sant Llorenç a prop de Tarragona

Proposat per:Mar Cirera

Sempre és un bon moment per somiar, mirar el cel i demanar desitjos d'aquells que són inabastables o no. Arriba la tant esperada pluja d'estrelles d'agost. Aquestes pròximes nits, les del 11, 12 i 13 d'agost, si observem el firmament, podrem veure un dels fenòmens astronòmics més populars de l'any, les Perseids, també conegudes com a llàgrimes de Sant Llorenç.

Sortir de la ciutat i tenir paciència
Caldrà allunyar-se de les grans ciutats i de la contaminació lumínica. Esperarem fins passada la mitja nit per veure un dels espectacles astronòmics més fascinants. No és mala idea portar una cadira còmoda, una manta o una tovallola al lloc des del qual es volen observar els Perseids. Segurament s'estarà una bona estona mirant al cel i les cervicals poden ressentir-se'n.

Pendents del cel
Es calcula que, la nit del 12 d’agost, cauran una mitjana de 90 estrelles fugaces per hora. Segons els mapes actuals, sembla que la nit de diumenge a Tarragona hi haurà més intervals de núvols, però la nit de dissabte també es podrà veure la pluja d’estrelles i el cel estarà més destapat.

Aquí us deixem alguns pobles i llocs idíl·lics per gaudir de les llàgrimes de Sant Llorenç


 
1

La Mussara, el poble misteriós

Podem trobar el municipi deshabitat de la Mussara al terme de Vilaplana, agregat a aquest des de l'any 1961 i es troba situat a la serra del mateix nom. L'altura màxima del territori és el Puig Pelat a 1.071 m. Recordeu que aquest indret ha sobreviscut al pas dels anys i, si hi anem, hem de fer el possible per deixar-lo tal i com està.   Sortirem des de Vilaplana, per la carretera T-704, en direcció Prades, fins al trencall a l’esquerra, on indica…

Vilaplana

La Mussara
Veure fitxa
2

Mont-ral i Farena, el nucli empedrat

El territori de Mont-ral, enlairat i divers, és format per dues zones ben diferenciades: la vall del riu Glorieta i la vall del Riu Brugent. El clima és extremat a conseqüència de l’altitud del terme, per tant, és un espai ideal per gaudir de les llàgimes de Sant Llorenç. 

Mont-ral

Mont-ral
Veure fitxa
3

La Vilella Alta, un tresor al priorat

Situat al nord-est de la comarca, aquest municipi es troba dalt d’un turó i envoltat pel Montsant. Si hi aneu amb temps podeu aprofitar per visitar alguns dels seus punts d'interès com són el Carrer Major, amb nombroses portalades de pedra; el carrer Ereta, famós pel seu gran desnivell; les espitlleres fetes al llarg de les guerres carlines, presents en diferents punts del poble; la Font Vella, un racó típic amb una font emmarcada…

La Vilella Alta

La Vilella Alta
Veure fitxa
4

Ermita de la Mare de Déu de la Roca

L'Ermita de la Mare de Déu de la Roca és un espai inspirador, carregat d'energia i envoltat de natura. Forma part de l'itinerari Miró, en total nou localitzacions que es poden visitar seguint les indicacions del mateix itinerari Miró. Les ermites de la Mare de Déu de la Roca i de Sant Ramon de Penyafort estan genialment integrades a la muntanya roja de la Roca, l’enclavament més característic de Mont-roig i que dóna nom…

Mont-roig

Ermita de la Mare de Déu de la Roca
Veure fitxa
5

Castell d'Escornalbou

El Castell Monestir d’Escornalbou de Riudecanyes és una peculiar mansió senyorial de principis del segle XX. Està format per les restes de dos edificis medievals: el monestir de Sant Miquel, fundat el 1153, i un castell, construït al damunt de les restes d’una fortalesa romana. El seu propietari, el diplomàtic, egiptòleg i filàntrop Eduard Toda, va seguir la moda de l’època de convertir edificis històrics…

Vilanova d'Escornalbou

Castell d'Escornalbou
Veure fitxa

Més propostes pel cap de setmana?

Per tal de poder millorar els nostres serveis utilitzem cookies de tercers. Si continua navegant considerarem que accepta la seva utilització. Més informació aquí Tancar
Programador web APP girona freelance