Et proposem
Valls tot l'any
Gener
Tres Tombs de Sant Antoni Abad
Valls dona el tret de sortida al seu calendari festiu amb la festivitat dels Tres Tombs, que se celebren el diumenge anterior al dia 17 de gener, jornada dedicada a Sant Antoni Abat , que és quan tenien lloc antigament. Els Tres Tombs de de Valls són uns dels més concorreguts del País i també els que ofereixen una millor col·lecció de carros de treball. A més, els Tres Tombs de la capital de l'Alt Camp presenten un recorregut força complex al seu pas pel barri antic; una circumstància que posa a prova la destresa dels carreters que hi prenen part. La jornada, a més, ha estat declarada Festa Tradicional d'Interès Nacional per part de la Generalitat.
Festa de la Calçotada
El darrer cap de setmana de gener, encara en ple hivern, Valls celebra la gran Festa de la Calçotada. Es tracta d'una diada gastronòmica dedicada a un producte mundialment conegut i que Valls ha exportat arreu del món en una jornada que ja ha esdevingut tot un clàssic i que acapara una atenció mediàtica majúscula. Les calçotades van néixer a Valls i per això és la Ciutat d'origen de la calçotada. El calçot de Valls compta amb la qualificació de Indicació Geogràfica Protegida. Amb el temps, les calçotades s'han convertit en un dels àpats nacionals de Catalunya i alhora punt de trobada d'amics i familiars.
Febrer
Carnaval
L'element que dona singularitat al Carnaval vallenc és el tradicional caramel vermell de Dijous Gras, que només es pot trobar a Valls. L’últim element festiu que s’ha incorporat al seguici carnavalesc vallenc és el Bou de Carnaval, la versió més grotesca de Bou Tradicional de Valls. La rua està organitzada per la Unió Anelles de la Flama. La festa acaba Dimecres de Cendra amb l'Enterrament del Carnestoltes, en què figura la geganta de la Quaresma. Un cop finalitzat aquest acte, la geganta es porta al vestíbul de l'Ajuntament fins que s'acaba la Quaresma. Amb la participació de les escoles de la ciutat, cada setmana se li despenja una arengada de les set que té al seu cistell.
Abril
Setmana Santa
Les talles que surten a la Processó del Divendres Sant i que recorren el barri antic i el cor de la ciutat destaquen per la seva qualitat i antiguitat. Es conserven misteris de l'escultor Lluís Bonifàs i Massó, del segle XVIII, uns dels més històrics que desfilen al País. Durant tot l'any els misteris són custodiats a l'església arxiprestal de Sant Joan Baptista. Els armats encapçalen la Processó.
Juny
Corpus
El Corpus de Valls se celebra des fa 600 anys; en concret des de 1319; un fet que el converteix en un dels més antics de Catalunya i del conjunt de l'Estat, i alhora el de major trajectòria a les comarques de Tarragona. Actualment en la processó hi participen, a més dels feligresos i de la custòdia, els gegantons i els gegants de la Ciutat de Valls, que l'obren, acompanyats d'un grup de grallers i timbalers, i també hi pren part l'Àliga, que realitza el seu ball en honor de l'Eucaristia a la plaça del Pati, al so de la música d'una cobla de ministrers. Catifes de flors, serradures i altres materials omplen els carrers de la vila durant una jornada amb una llarga tradició.
Festa Major de Sant Joan
Tenint en compte que l'origen dels castells és a Valls, la Festa Major de Sant Joan és considerada com l'inici de la temporada tradicional de castells. La festa gaudeix d'un Seguici Cerimonial integrat per balls, bestiari, balls parlats i sonadors tradicionals. El 23 de juny, vigília del dia gran, és un dels més destacats de la festa vallenca, i a la nit arriben les Completes, un dels moments més màgics de la festa vallenca amb la ballada conjunta de tots els elements a la plaça del Blat acompanyada de campanes, bengales, cascada i focs d'artifici. El seguici fa les seves balladetes i l'actuació nocturna dels Xiquets de Valls seguint el costum antic d'aixecar els seus castells de manera simultània arrodoneix la jornada. El dia 24 és el dia central de la festa.
Octubre
Santa Úrsula
Un dels actes centrals de la Fira de Santa Úrsula és la Diada Castellera, que des de l'any 2011 ve acompanyada del Fòrum Casteller el dissabte previ, i que serveix per analitzar diferents temàtiques al voltant del món casteller a través de l'opinió d'entesos en la matèria. Durant Santa Úrsula també se celebren altres activitats tradicionals, com la Fira de Castells, la Trobada de Bestiari Infantil i Escolar, la sortida de Vígila dels Gegants de la ciutat, el Correbous, el Correfoc, l'Ofici en honor a Santa Úrsula, les balladetes dels gegants i la Mulassa i l'acte geganter Les Corts.